
Page Title
This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.
Safra Kesemde Taş Var
Safra kesesi taşlarının tanısı ultrasonografi ile konulmaktadır. Bu sırada safra kesesi çevresinde enfeksiyon olup olmadığına ve safra kanallarının durumuna da bakılır. Semptom veren safra taşları, küçük boyutta olup safra kanalına düşme riski olan taşlar, safra kesesi iltihabının olması gibi durumlarda hekiminiz ameliyat önerebilmektedir.
Ne zaman ameliyat olmalıyım?
- Safra taşına bağlı sık geçirilen safra kesesi enfeksiyonları
- Safra taşına bağlı pankreas enfeksiyonu
- Safra kanalına düşme riski olan küçük boyuttaki taşlar
- Safra kesesinde taşa bağlı semptomlar
- Safra kesesinde belirli boyutta olan polip veya çok sayıda taş
- Diyabeti olan hastalarda safra kesesinde taş
- Sağlık hizmetlerinden uzak bölgelerde yaşayan hastalar
Laparoskopik (Kapalı) Ameliyat
Uygun hastalarda laparoskopik (kapalı) yöntem tercih edilmektedir. Bu yöntem birkaç küçük delik açılarak kamera ve cerrahi aletlerin yardımı ile uygulanır ve ameliyat sonrası iyileşme dönemi kısalır..
Safra kesesinin çok iltihaplı olması veya anatomik yapısının farklı olması gibi çeşitli durumlarda safra yollarına zarar vermemek, hastanın güvenliği için açık ameliyat uygulanması gerekebilir.
Ameliyat Sonrası?
Olağan giden operasyonlardan sonra yatış süresi genellikle 1 gündür. Hasta 2-4 gün sonra günlük yaşamına dönebilir. Dikişler 14.günde alınır.
Ameliyatta çıkarılan safra kesesi içerisindeki taşlar ile birlikte patoloji laboratuvarına incelenmek üzere gönderilir. Patoloji sonucunun takip edilmesi gerekmektedir.